Niki Talk + Tweet: una aplicació per a nens/es amb trastorns de comunicació

Fa cosa d'uns dies, vaig rebre un email d'Alessandro La Rocca que em presentava Niki Talk + Tweet, una aplicació basada en el Sistema Aumentativo y Alternativo de Comunicación con función en la redes sociales. De seguida me la vaig descarregar gratuïtament per provar-ne les seves possibilitats. Sense cap mena de dubte, l'ús de les tauletes a l'aula és una bona estratègia d'aprenentatge que cal explorar i descobrir. 


Niki Talk + Tweet és una aplicació creada per ajudar a totes aquelles persones amb trastorns de comunicació. Alessandro La Rocca, creador de l'aplicació, és pare d'una nena (la Niki) amb trastorn de comunicació, així doncs, i conjuntament amb un grup de terapèutes especializats en aquest tipus de trastorns, van decidir crear Niki Talk + Tweet, a fi de millorar la comunicació dels pares amb els nens/es que pateixen autisme o dificultats d'expressió.


L'aplicació està disponible en més de 21 idiomes diferents i amb més de 70 veus diferents que ens acompanyaran. Conté al voltant de 1000 símbols (pictogrames) que ens ajudaran a interpretar les accions que realitzem. La majoria d'icones que se'ns presenten fan referència a accions quotidianes, com ara: dormir, menjar, banyar-nos, jugar,... Dins de cada categoria hi trobarem un bon recull d'accions que ens ajudaran a comunicar allò que estem realitzant.

Niki Talk, també conté recursos per respresentar gràficament allò que volem dir, gravar la nostra veu, afegir categories, entre d'altres. Sense cap mena de dubte, una aplicació molt ben elaborada que no us podeu perdre! Perquè us en feu una idea, a continuació teniu un vídeo de presentació-tutorial que ens han preparat els seus creadors: 

Comentaris

Ana Martínez ha dit…
Muy buen recurso, Joel. Un beso.
Blanca B ha dit…
pues no la conocía, gracias. un beso.
Joel Artigas ha dit…
@Ana Sí, Ana! Es un recurso estupendo. Todo un descubrimiento. Hay que felicitar a su autor! :) Besitos.
Joel Artigas ha dit…
@Blanca De nada. Por eso estamos, no? Me alegra ver que aún hay "cosas" que desconoces, jajja! ;) Besitos aventureros.