Un racó fantàstic: "Transformem una caixa de cartró amb un supermercat"

Primera entrada de l'any! Sí, faig un dia tard, però ahir calia prendre-se'l amb tranquil·litat... Espero que hàgiu tingut una entrada d'any magnífica i que hàgiu agafat energies per començar amb força i il·lusió aquest 2013. Bé, a vegades per començar l'any, cal recordar d'on venim, tot el que hem treballat i après durant el curs, oi? Així doncs, retornant al #Concurs de Manualitats - Educació i les TIC que es va celebrar fa cosa d'un mes, el procés d'elaboració i el material necessari que va portar a terme la manualitat guanyadora. Aquí la teniu! 

TRANSFORMEM UNA CAIXA DE CARTRÓ 
AMB UN SUPERMERCAT

Autoria: Silvia Mèlich Alba i els nens i nenes de P4B de l'Escola Volerany

ELABORACIÓ DEL SUPERMERCAT

Per elaborar l'estructura base necessitarem una caixa de cartró ben gran. Un bon lloc per aconseguir-ho és a grans supermercats i/o establiments que gestionin materials de grans dimensions, com ara: Mercadona, Hipercor, Macro, El Corte Inglés, Ikea, entre d'altres. 

A continuació, caldrà dissenyar, planificar i escollir el material que farem servir per fer el nostre supermercat (millor fer un esbós sobre paper abans de començar a treballar). Fet això, ja podrem començar a treballar i decorar la nostra manualitat. Ah, sempre amb un toc de creativitat i originalitat!



 DECORACIÓ DEL SUPERMERCAT

Com decorar el nostre supermercat dependrà del què volguem treballar amb els nostres infants. Els nens i nenes de P4 van aprendre tècniques d'estampar. Genial, oi?


També per grups van decidir quin tipus d'aliments i productes podrien vendre i/o comprar. Una iniciativa fantàstica per aprendre tot allò que podem trobar dins d'un supermercat. 


Però no tan sols això, ja que el fet de crear aquest petit racó també ens pot ajudar a aprendre matemàtiques: saber com gestionar els diners que tenim, aprendre a comprar, saber quants diners hem de retornar. Una bona estratègia per aprendre càlcul mental, no creieu? 



MATERIAL

Com haureu pogut observar aquest supermercat està elaborat amb material reciclat. Sense cap mena de dubte, cal transmetre els nostres alumnes la importància de reutilitzar els materials. Estic segur que els nens i nenes de l'Escola Volerany han entès que les coses abans de llençar-les cal aprofitar-les! 




Aprofito des d'aquí per felicitar la magnífica feina que han fet els nens i nenes de P4B de l'Escola Volerany i a la seva professora Sílvia Mèlich Alba per haver-nos compartit aquest gran treball. Aquí teniu una foto dels protagonistes, enhorabona! 

Comentaris

Ana Martínez ha dit…
¡Uau,queda un supermercado fabuloso! Enhorabuena para los artistas. Un beso.
Joel Artigas ha dit…
@Ana Sí, ha quedado genial! Hay que felicitar a sus creadores. Una inicativa fantástica. Muchos besitos! :)
A´Punto ha dit…
Ya cuando la ví por primera vez me pareció espectacular¡ Es una maravilla.
Joe, que tengas un feliz año, y espero seguir compartiendo muchos muchos en tu compañía¡
Un besote inmenso

PD: Sí si he hecho algunos cambios en el blog, por aquello de no aburrirnos siempre de tenerlo igual :)
Joel Artigas ha dit…
@Vero Sí, a mi también me pareció increíble, está super bien hecho. Pst, igualmente, me encanta haberte conocido. Feliz año! ;) Muak.

PD: Pues te han quedado muy bien tus cambios. Yo también lo tengo planeado...
Miren ha dit…
Me encanta el supermercado, toda una currada. Un saludo
Blanca B ha dit…
Me encantó este trabajo cuando lo vi. La creatividad que desprende es un ejemplo real para todos. Gracias por acercarlo. En cuanto a ti, supongo que te imaginas mis deseos, pero por si acaso te los cuento. Que sea un año diferente, lleno de éxitos y de metas cumplidas, que tu vida sea todo lo buena y deseable que tu quieras y que tu trabajo, inconmensurable, en la red sea recompensado como se merece. Un beso nuevo y muy creativo.
Joel Artigas ha dit…
@Miren Qué bien que te haya gustado. Es genial!!! :) Besitos. MUak
Joel Artigas ha dit…
@Blanca De nada. A mi también me encantó cuando lo ví por primera vez, es una chulada!

Muchas gracias por tus deseos, a ver si se cunplen todos! :) Gracias y más gracias por todos tus comentarios (hoy me ha caído la lagrimilla). Besitos y abrazos enormes! :)

Caminem plegats ha dit…
La veritat és que és super xulo, jo ara estic buscant com fer una nau espaial , que és el sommi del David ...
Una abraçada i gràcies per recordar aquesta petita-gran peça de creativitat!
Joel Artigas ha dit…
@Caminemplegats Ooo! Doncs ja ens ensenyaràs el procés i l'elaboració final! Estic segur que n'aprendrà moltíssim. Una abraçada ben gran! Gràcies a tu per aquesta aportació. :)
Magda ha dit…
Joel any nou i imatge renovada ehhhhhhhh !!!!!!
T'han quedat molt
xulos aquests canvis, m'agraden !!!!!
Pel que fa al supermercat , genial !!!!
Ja em va encantar la primera vegada que el vaig veure i és un gran exemple de creativitat i reciclatge !!!
Bé noiet espero que aquest 2013
vingui carregat de nous projectes , noves il.lusions i ple d'èxits a nivell personal i professional, perquè senzillament t'ho mereixes !!!!
Petonets plens d'emocions !!!!
María Corcuera ha dit…
Me encanta Joel. Feliz año.
Joel Artigas ha dit…
@Magda Què bé que t'hagi agradat el nou "look" d'Educació i les TIC (jo encara m'hi he d'acostumar).

Segur que aquest 2013 serà ben especial, ple de nous projectes i idees per no para d'aprendre i aprendre cada dia una miqueta més!

Moltes gràcies pel comentari. Petonets hiperactivats! ;)
Joel Artigas ha dit…
@MaríaCorcuera Me alegro que te haya gustado. Un besito muy grande! :)
Puertas Baratas ha dit…
Joel, tienes un nombre precioso, me encanta!!!!