Kiddia: recursos TIC per a infants, pares i mestres

En aquesta entrada dono la benvinguda al portal educatiu Kiddia, una iniciativa de la Conselleria d'Innovació, Ciència i Empresa de la Junta d'Andalusia. Aquest tal i com se'ns explica,  (...) se pretende facilitar los medios para orientar a menores y a adultos sobre el adecuado uso de Internet y las TIC, permitiendo el acceso a áreas, herramientas y contenidos seleccionados y ofreciendo una relación de sitios en Internet seguros y de calidad, además de promover el uso familiar de las nuevas tecnologías. Així doncs, pretén implicar i aproximar la comunitat educativa a l'ús de les TIC com un recurs més per motivar l'alumnat a partir de l'exploració, la imaginació, el desenvolupament de la creativitat, el joc, etc. 


Pàgina principal de Kiddia

Kiddia està pensat, sobretot, per als alumnes de primària. Es pretén que els alumnes siguin capaços d'utilitzar aquest espai per a compartir vivències, experiències, coneixements, ..., a partir de realitzar blocs, participar a concursos, conversar i conèixer opinions fent servir el fòrum. A més, es disposa de l'espai ¡Vamos a jugar!, un espai on els infants aprenen mentre juguen (els jocs estan agrupats per diferents temàtiques). 

D'entre les aplicacions que ens ofereix aquest lloc web el més interessant de conèixer i d'extreure'n informació és la secció pels pares, mares i educadors, ja que hi podem trobar eines pedagògiques, guies educatives (guies de formació TIC el qual ens podrem descarregar els seus continguts), llocs educatius que ens poden ser d'interès (cursos, jornades de formació, ...), filtres per als continguts educatius (accés a un programa informàtic que ens bloquejarà aquells continguts que són inapropiats per als infants menors d'edat).

Us recomano que us registreu i comenceu a explorar les seves aplicacions. Segur que trobeu alguna cosa que us serà útil.

Comentaris